Saddam Hussein nu detinea stocuri de armament de distrugere in masa inaintea razboiului din Irak, a recunoscut Sir Jeremy Greenstock, fostul reprezentant al Marii Britanii in Irak, citat de Daily Telegraph, in editia electronica de ieri. Diplomatul a afirmat ca "a gresit" sustinand ca Saddam detinea cantitati mari de arme chimice si biologice.

Sir Jeremy Greenstock a recunoscut ca guvernul britanic a comis o eroare, dar a insistat asupra faptului ca actiunea militara impotriva Irakului a fost pe deplin justificata. "Am gresit in privinta armelor de distrugere in masa, dar intentia a fost buna", a declarat el, pentru postul de televiziune BBC.

Pe de alta parte, serviciile britanice de informatii sunt criticate in termeni duri de raportul Lordului Butler privind justificarea razboiului din Irak, care urmeaza sa fie dat publicitatii la 14 iulie, inaintea alegerilor parlamentare din Marea Britanie.

Raportul il critica pe John Scarlett, directorul Joint Intelligence Commitee, dar si serviciul secret de informatii MI6 si agentia de informatii din cadrul Ministerului Apararii, care au sustinut ca Irakul avea arme de distrugere in masa care puteau fi activate in 45 de minute.