O patrula de militari romani aflati in Irak a fost atacata, joi noaptea, cu focuri de pistol mitraliera si aruncatoare de grenade AG7, in urma incidentului neinregistrindu-se morti, raniti sau pagube materiale.

Potrivit purtatorului de cuvint al MApN, locotenent-colonel Gelaledin Nezir, joi seara in jurul orei 20, pe comunicatia An Nassiriah - Suq Ash Shuyuk, o patrula italiana a fost atacata de rebelii irakieni. Italienii au cerut sprijinul militarilor romani pentru a asigura securitatea soselei respective.

O patrula romaneasca de 60 de militari imbarcati pe opt TAB si transportoare de cercetare s-a deplasat la locul incidentului si a fost atacata in jurul orei 3.

Infanteristii romani au tras citeva cartuse de iluminare, dupa care au ripostat cu focuri in directia din care s-a tras, iar atacatorii au disparut. Patrula si-a continuat misiunea si s-a intors dimineata in tabara, toti militarii fiind teferi si nevatamati.

Politia militara romaneasca a actionat, tot joi noaptea, in orasul Nassiriah impreuna cu carabinierii italieni, misiunea fiind indeplinita cu succes.

Atacurile au intervenit pe fondul intensificarii violentelor din regiunea Nassiriah si Basra, sustinatorii liderului radical siit Moqtada Sadr declarind, joi, "jihad" impotriva fortelor britanice stationate in Basra care au arestat patru militanti islamisti.