O explozie urmata de un incendiu s-a produs, marti, in jurul orei 10.30., la un depozit de diluanti din localitatea vrinceana Odobesti. In urma evenimentului o persoana a fost data disparuta, doua au suferit arsuri grave, iar o a treia a fost ranita usor.

Depozitul in care au explodat cinci tone de diluanti si in care lucrau patru persoane apartine societatii focsanene de imbuteliere a diluantilor Vio Dib SRL. Nicoleta Gradinaru a ars de vie, trupul ei fiind gasit carbonizat aproape in intregime, iar Tincuta Nastase, Raduta Cioarec si Petrus Alecu au suferit arsuri multiple pe fata si corp.

Potrivit declaratiei prefectului judetului Vrancea, George Baesu, pentru RADIO ROMANIA ACTUALITATI, dupa primele cercetari, depozitul functiona ilegal, fara avize de mediu.

Patru echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Militari din Focsani si de la Serviciul Public de Pompieri Odobesti incercau, marti, la prinz, sa stinga flacarile care cuprinsesera zece butoaie cu diluanti si vopsea, care, in jurul orei 11.30, continuau sa arda.

Potrivit RADIO ROMANIA ACTUALITATI incendiul izbucnit la depozitul de diluanti din Odobesti a fost stins in jurul prinzului.