"Avem dovada ca alegerile au fost fraudate masiv. Cerem anularea alegerilor si repetarea votului", a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, Traian Basescu, presedintele Aliantei D.A. Basescu a invocat doua motive: programul de numarare a voturilor exprimate a fost aranjat sa se umfle procentele PSD si ale lui Nastase si "operatiunea autobuzul".

Cum au disparut voturile

Dovada incontestabila a fraudarii alegerilor: sute de mii de voturi ce au fost anulate au disparut pe parcursul zilei de luni, 29 noiembrie, intre orele 12.00 si 17.00, disparitia reiesind clar chiar din raportarile oficiale ale BEC. La ora 12.00 a zilei respective diferenta intre Alianta PNL-PD si PSD+PUR era de 1,5-2%.

Se numarasera peste 5 milioane de voturi si exista si un anumit numar de voturi nule. La ora 17.00, se numarasera peste 7 milioane de voturi.

Insa, stupoare: voturile nule, in loc sa creasca, au scazut! Au disparut ca prin minune, in vreme ce in contul lui Adrian Nastase si in cel al PSD+PUR cresteau procentele, marind cu 4% diferenta fata de Traian Basescu si Alianta (carora procentele le-au scazut). Liderii Aliantei au prezentat dovezile si au cerut anularea alegerilor si repetarea votului.

Softuri smecherite

Pe de alta parte, potrivit coordonatorului de campanie al Aliantei D.A., Cozmin Gusa, softul de numarare si scanare a voturilor este asigurat de doua firme care in ultimii ani au primit multe contracte de la stat.

Una dintre firme este Total Soft care, potrivit lui Gusa, incepand cu anul 2001, a incheiat zeci de contracte cu institutii ale statului, inclusiv cu regiile, printre care si Hidroelectrica. Total Soft a realizat chiar un site al PSD, programul e-licitatie.ro al Ministerului Comunicatiilor si programul de videoconferinte de la Guvern si PSD.

Cea de-a doua firma este NetConsulting, care a avut contracte de peste 60 miliarde de lei numai cu Institutul National de Statistica. Firma NetConsulting a fost implicata si in alegerile interne din PSD, considerate de pesedisti "un test de eficienta". Liderii Aliantei D.A.

au cerut in consecinta anularea alegerilor, dizolvarea BEC si arestarea inginerilor care au facut programele si sigilarea calculatoarelor de la Institutul National de Statistica. Prima "masura" luata de BEC: blocarea site-ului de unde se puteau accesa dovezile despre masluirea rezultatelor votului.