Jurnalistul de la redactia de stiri a TVR, Alexandru Costache, a publicat o scrisoare deschisa, in care denunta ceea ce el numeste \'practici incompatibile cu o televiziune publica\'. Conducerea TVR neaga acuzatiile.

El a avut programata astazi o intalnire cu directorul TVR, Valentin Nicolau. Alexandru Costache a declarat la BBC ca ceea ce ar fi trebuit sa fie o discutie principiala cu conducerea TVR a degenerat intr-o altercatie.

El a povestit ca in momentul in care a intrat in biroul presedintelui Valentin Nicolau, a pus pe masa acestuia un reportofon, cu intentia vadita de a inregistra conversatia.

Alexandru Costache spune ca gestul sau l-a infuriat pe presedintele TVR, Valentin Nicola, care a scos caseta si bateriile din reportfon si a inceput sa tipe la el, numindu-l "nemernic".

Cele spuse de Alexandru Costache nu au putut fi confirmate de reprezentantii TVR, nici de la biroul presedintelui Valentin Nicolau, nici de la biroul de presa.

Scrisoarea deschisa

Alexandru Costache a publicat o scrisoare decshisa in Evenimentul Zilei, in care sustine ca angajatii televiziunii publice ar fi cenzurati si manipulati.

El da exemple de materiale realizate de el sau de alti colegi care nu au fost difuzate deoarece, spune el, ar fi stricat imaginea PSD si a presdintelui sau, Adrian Nastase.

Printre exemplele citate se numara un accident de circulatie provocat de unul dintre directorii de campanie al PSD, Dan Andronic sau difuzarea partinitoare a materialelor electorale despre PSD.

Reporterul TVR spune ca aceste practici dateaza de la multa vreme la TVR.

Reactia TVR

Presedintele TVR, Valentin Nicolau, a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa ca a dispus efectuarea unei anchete.

Pana la incheierea anchetei, Valentin Nicolau, a tinut insa sa precizeze ca "trezirea constiintei reporterului Alexandru Costache se produce in mod ciudat in ultima saptamana electorala decisiva pentru cei doi candidati ramasi in cursa pentru cea mai importanta functie in stat."