Politistii au finalizat cercetarile in dosarul mortii basistului grupului Compact, Teo Peter. Dosarul a fost trimis ieri procurorilor, dar ei nu pot continua ancheta, pana ce Ministerul de Externe nu comunica daca au sau nu competenta juridica de a-l cerceta pe puscasul marin american care a provocat accidentul.

O echipa de procurori americani va sosi azi la Bucuresti, urmand a colabora cu anchetatorii romani in vederea finalizarii cat mai rapide a dosarului intocmit in aceasta cauza. Autorul accidentului, seful corpului puscasilor marini care asigura paza Ambasadei SUA la Bucuresti, va fi anchetat de un tribunal militar, in SUA.

Rockerii plang

Sute de persoane, prieteni, colegi si oameni care l-au admirat pe Teo Peter au fost ieri la Sala Polivalenta din Bucuresti pentru a-i aduce un ultim omagiu basistului trupei clujene Compact, decedat sambata dimineata intr-un accident de circulatie. Peste 100 dintre acestia au semnat un protest impotriva Ambasadei SUA la Bucuresti.

In fata Salii Polivalente din Bucuresti, ieri, la ora 13:00, cateva zeci de oameni asteptau cu flori si lumanari sicriul cu trupul neinsufletit al lui Teo Peter. Artistul fusese vineri seara la Sala Polivalenta, unde organizase, ca producator general, Festivalul "Rock in My Heart".

Ieri s-a intors din nou aici, dar nu pentru a concerta pentru fanii lui sau pentru a fi alaturi de colegii si de admiratorii sai. Trupul neinsufletit al muzicianului a fost depus pentru cateva ore la Sala Polivalenta, pentru ca aceia care l-au cunoscut sau doar l-au admirat in concerte sa isi poata lua ramas bun.

PRIETENI. Dupa ce sicriul a fost depus in una dintre sali, familia, prietenii lui Teo Peter si fanii au stat minute bune in liniste, cu lumanarile in mana, pentru a asculta slujba religioasa. Atmosfera era una dintre cele mai apasatoare. Pe rand, sute de flori si zeci de coroane au fost depuse langa sicriul muzicianului.

Colegii din Compact, membrii formatiilor Holograf, Iris, Sfinx Experience, Directia 5, Bere Gratis, solistii Laura Stoica, Vlad de la Zob si multi altii au venit sa fie aproape de Teo, pentru ultima oara. Linistea din timpul slujbei era intrerupta din cand in cand de plansetele celor care l-au cunoscut, de fosnetele batistelor stranse in pumn.

Nimanui nu ii venea sa creada ca cel care in urma cu doar cateva zile fusese alaturi de ei, acum isi incepuse calatoria spre infinit. Rockerii pe care ii vedem de obicei dezlantuiti pe scena nu puteau sa isi stapaneasca lacrimile.

MESAJE. La terminarea slujbei, preotul i-a invitat pe apropiatii muzicianului sa spuna cateva cuvinte. Un minut nimeni insa nu a reusit sa faca nici o miscare. Durerea ii impietrise pe toti.

A fost citit un mesaj trimis de catre soprana Mariana Nicolescu, iar primul care a reusit sa sparga tacerea si sa vorbeasca despre muzician a fost fiul lui, Theo Peter. "Va multumesc mult ca ati venit aici", a reusit sa spuna Theo si a facut o pauza. Durerea lui era prea mare.

"As vrea ca toti sa ni-l amintim asa cum era el, vesel si plin de viata, si nu asa cum este acum", a mai spus fiul muzicianului, basist si el, dar in trupa Altar. Si s-a retras mai in spate, fara sa isi dezlipeasca ochii de la sicriul tatalui lui. Dupa mesaje, lumea a inceput sa plece incet, fara zgomote pentru a nu tulbura linistea celui care a fost Teo Peter.

Timp de cateva ore, sute de persoane au venit sa ii aduca un ultim omagiu muzicianului. Totul intr-o atmosfera trista, impresionanta.

PAUL CIUCI, INDURERAT

Sicriul cu trupul neinsufletit a fost adus ieri la Sala Polivalenta. Sute de flori si cateva zeci de coroane erau deja asezate langa catafalc. Una dintre ele era din partea colegilor din trupa Compact. Vocalul formatiei, Paul Ciuci (foto), a incercat sa spuna cateva cuvinte despre bunul sau prieten Teo, dar lacrimile nu l-au lasat sa vorbeasca prea mult.