Structurile de conducere ale PSD si PUR au anuntat pe toata lumea ca, ieri, la ora 15 urma sa se semneze protocolul de colaborare parlamentara impreuna cu UDMR, dar nu au mai transmis la timp ca ceremonia a fost anulata.

Ziaristii si chiar unii dintre politicienii care au vrut sa asiste la eveniment au asteptat in sala Mihai Viteazul de la Palatul Parlamentului cu gandul ca, dintr-o clipa in alta, liderii celor trei partide isi vor face aparitia. In cele din urma s-a primit un SMS in care se anunta anularea semnarii protocolului.

Liderilor PSD vestea le-a cazut foarte prost, pe langa problema politica ivita din partea UDMR, confruntandu-se dintr-o data si cu o problema de imagine. Ei nu au reusit sa duca la indeplinire constituirea coalitiei de guvernare asa cum anuntasera si au fost complet nepregatiti pentru a diminua pierderile de imagine cauzate de acest esec.

Pentru ca lucrurile sa fie si mai amare, pesedistii aveau gata scrisoarea prin care il anuntau pe Traian Basescu ca au format majoritatea parlamentara, dupa cum afirma surse din partid.