Alianta Civica apreciaza, intr-un comunicat, ca gratierea lui Miron Cozma "demonstreaza inca o data ca Ion Iliescu nu se dezminte ca fiind una dintre cele mai mizerabile figuri ale istoriei" Romaniei, dand democratiei "inca o lovitura".

In comunicatul intitulat "Ion Iliescu umileste inca o data poporul roman", remis Mediafax, AC solicita presedintelui ales Traian Basescu sa reactioneze fata de "aceste ultime actiuni odioase ale lui Ion Iliescu".

In opinia Aliantei Civice, gratierea lui Miron Cozma este o tentativa de destabilizare a ordinii de stat, la care si Adrian Nastase este "complice", deoarece, potrivit Constitutiei, primul-ministru contrasemneaza decretele de gratiere.

Alianta Civica face apel la toate fortele democratice din Romania – societatea civila, presa, partidele politice - sa condamne in mod public comportamentul "incalificabil" al lui Ion Iliescu, care si acum, la 15 ani de la evenimentele tragice din decembrie 1989, "calca cu bocancii comunismului peste idealurile tinerilor care au murit atunci si peste lacrimile celor ramasi".

"Alianta Civica este sigura ca Ion Iliescu nu va beneficia vreodata de gratierea morala a poporului roman!", sustine AC in finalul comunicatului.

Gardianul - 18 decembrie 2004