articol preluat din Libertatea

Parlamentarii PD si PNL se vad din ce in ce mai aproape de formarea unei coalitii cu PUR si UDMR. Liderii ultimelor doua formatiuni au declarat ieri ca negocierile cu PSD sunt in impas in urma gestului lui Ion Iliescu. Liderii Aliantei PNL-PD au profitat din plin ca balanta fragila a aliantelor postelectorale ii avantaja din plin si s-au apucat de facut schema viitorului Guvern.

Nu la Camera Deputatilor, unde era ieri o mare forfota, ci la sediul PNL, ca sa fie departe de ochii si urechile curiosilor. Evitand pe cat se poate sa numeasca definitiv pe cineva pentru portofoliile guvernamentale, aliatii le-au impartit intre ei proportional cu ponderea parlamentara.

De asemenea, s-au decis sa pastreze actuala structura a ministerelor, ne-a spus democratul Adriean Videanu, admitand ca numeroasele portofolii nu vor fi pastrate decat pentru o perioada de maximum sase luni, cand se intentioneaza micsorarea numarului de ministere.

La negocierile pentru viitorul Executiv participa Calin Popescu Tariceanu, premierul nominalizat deja de Traian Basescu, pentru partea PNL si Adriean Videanu si Emil Boc, pentru interesele PD. Dar taberele lasa loc liber si pentru UDMR si PUR pentru un viitor guvern, mai ales ca s-au demarat negocieri tehnice Alianta-UDMR pentru un program de guvernare comun.

Dupa predarea stafetei Traian Basescu-Emil Boc, liberalii si democratii promit sa inceapa imparteala "omul si locul" in Executivul dorit de ei, asa incat toti negociatorii sa aiba puterea de a face pace in propriul partid.

Libertatea - 18 decembrie 2004