Candidaturile pentru presedintia Camerei Deputatilor si pentru presedintia Senatului, de care depinde stabilitatea viitorului Guvern al Aliantei, au transformat ziua de ieri intr-o zi a negocierilor pe metrul patrat. A fost aproape o lupta corp la corp intre PSD si Alianta PNL-PD, care au incercat sa-i convinga pe cat mai multi sa vina de partea lor la fiecare colt din Palatul Parlamentului.

Fiecare vot pentru realizarea majoritatii necesare castigarii sefiei celor doua Camere era pretios. Toata lumea a negociat cu toata lumea, inclusiv pesedistii nemultumiti de candidatura lui Adrian Nastase la presedintia Camerei Deputatilor si-au negociat votul in favoarea Aliantei PNL-PD.

De altfel candidatura lui Nastase anuntata ca zvon duminica si devenita oficiala ieri dimineata a aruncat din nou in aer linistea PSD, si asa tulburata in ultima vreme. Adrian Nastase a venit de dimineata la Camera, a anuntat ca o sa candideze si apoi a plecat la Guvern. In urma lui au pornit negocierile si au izbucnit nemultumirile.

Miron Mitrea, pana ieri pretendent la presedintia Camerei, in mod evident foarte suparat pe intorsatura situatiei, si-a adus la Parlament si "intariri", in persoana lui Marian Oprisan, seful filialei Vrancea. Intrebat ce cauta la Parlament, Oprisan a spus: "Am venit sa vad cum voteaza subordonatii mei", subordonatii lui fiind deputatii de Vrancea.

De ce trebuia Oprisan sa supravegheze personal votul vrancenilor? Deoarece candidatura lui Nastase nu avea sustinerea intregului grup PSD.

Pe de o parte existau nemultumirile lui Miron Mitrea si ale lui Dan Ioan Popescu, amandoi competitori cu Nastase la sefia partidului, iar pe de alta parte liderii Aliantei purtau negocieri intense, individual, cu anumiti pesedisti din grup, in special cu deputatii proveniti din TSD-ul lui Victor Ponta.