Intentia patronilor cotidianului Evenimentul Zilei de a-l concedia pe redactorul-sef, Dan Cristian Turturica, i-a pus, din nou, pe acestia in conflict cu echipa redactionala. Afland, ieri, despre hotararea conducerii trustului-proprietar elevetian, Ringier, ziaristii de la "Evenimentul" au initiat o miscare de protest, denuntand ambitiile patronatului de a schimba linia editoriala a publicatiei.

"Desi nu a fost recunoscuta inca oficial, exista intentia de a aduce la conducerea ziarului persoane specializate in formula de tabloid. (...) Decizia trustului Ringier reprezinta inca un pas catre anihilarea uneia dintre putinele publicatii influente care si-au pastrat independenta.

Atragem atentia asupra riscului ca Evenimentul Zilei, asa cum este el cunoscut si apreciat de cititori, sa dispara din peisajul mass-media", se arata intr-un comunicat-protest, semnat de 70 de ziaristi. Protestatarii pun miscarea Ringier pe seama complicitatii patronilor cu PSD, deranjat de linia editoriala a Evenimentului Zilei.

Gazetarii povestesc ca, desi acum invoca lipsa de performanta financiara a echipei redactionale si scaderea tirajului, directorul general al Ringier Romania, Thomas Landolt, sustinea, cu putin timp in urma, ca "ziarul merge bine".

"In orice caz, noi vom continua sa scoatem ziarul si sa protestam, intrucat, pana acum cel putin, nu am primit hartia oficiala prin care sunt demis", a spus Dan Turturica, sustinut de colegii sai. Prima actiune de protest ar fi un miting in fata Ambasadei Elvetiei la Bucuresti, luni, in a doua zi de Craciun.

Potrivit unui comunicat emis de trustul Ringier, aseara ar fi urmat o runda de negocieri intre patroni si ziaristii protestatari.