La ziar a fost inlocuit seful redactiei de la Bucuresti. Multi angajati au protestat fata de aceasta decizie a conducerii grupului Ringier, care este proprietarul cotidianului “Evenimentul zilei”. Unii au refuzat sa mai lucreze.

S-au facut extrem de multe speculatii, s-au ridicat acuze dintre cele mai grave. Situatia este insa imposibil de lamurit in articole de presa. Ea va fi rezolvata in interiorul echipei.

Nu vom ascunde niciodata o problema interna sau un impas prin care trece ziarul. Vom raspunde oricind, asa cum am facut si in ultimele zile, la orice intrebare ridicata de colegii din presa sau de organizatii neguvernamentale.

Trebuie sa facem insa citeva precizari legate de proiectele de viitor ale ziarului si de obiectivele conducerii acestuia.

Tirajul “Evenimentului zilei” trebuie sa creasca, astfel incit sa-i permita intarirea pozitiei de lider pe piata ziarelor romanesti de referinta, conform ultimelor cifre furnizate de Studiul National de Audienta.

Reputatia ziarului trebuie, de asemenea, sa se consolideze. Reper: “Evenimentul zilei” 2001, cind editorialul “Cintarea Americii”, semnat de directorul Cornel Nistorescu, a mingiiat o intreaga planeta ranita.

Independenta fata de orice zona de interes.

Verticalitatea absoluta in fata oricarei forme de constringere din partea puterii politice. Reper: “Evenimentul zilei” 2004, sub cea mai traumatizanta presiune pe care vreun guvern postdecembrist a exercitat-o asupra presei.

Informarea corecta si riguroasa a cititorului caruia ii vom prezenta intotdeauna adevarul complet. Povestile trebuie spuse pina la capat.

E dificil sa poti atinge simultan toate reperele mentionate. Acesta va fi insa drumul “Evenimentului zilei” chiar si atunci cind, asa cum s-a intimplat ieri, ziarul este realizat cu numai 30 de jurnalisti, o “echipa de comando”, cum se afirma intr-un protest.

Probabil ca multi dintre cititorii nostri au auzit, in ultimele zile, vorbindu-se despre problemele interne ale “Evenimentului zilei”. Pina cind se va clarifica aceasta situatie, merita amintit care sint numele in jurul carora se invirte intreaga poveste: Dan Turturica si Razvan Ionescu. Doua nume care, in ciuda aparentelor, nu au o foarte mare relevanta pentru forta “Evenimentului zilei”.