Actiunile detinute de Thomas Landolt, directorul general al Ringier Romania in compania cu acelasi nume, si la trustul Expres care editeaza „Evenimentul Zilei” au trecut la Ulrich Walter Florchinger, un membru al boardului de la Zürich.

De numele acestuia, sustin ziaristii de la „Evenimentul Zilei“, este legata inchiderea cotidianului maghiar „Magyar Hirlap”, Florchinger fiind in conducerea Ringier Ungaria. Transferul a 0,096% actiuni la Ringier Romania si 1% la Expres s-a produs, potrivit datelor de la Registrul Comertului pe 5 decembrie.

Fapt care a creat suspiciunea in interiorul redactiei ca locul lui Thomas Landolt ar urma sa fie luat de Florchinger.

Directorul executiv Cosmina Noaghea confirma transferul de actiuni, dar infirma inlocuirea lui Thomas Landolt. „Aceasta decizie de transfer de actiuni a fost luata banuiesc pentru a nu se face cedarea partilor sociale de fiecare data cind era schimbat un director general expat, care conform statutului companiei avea dreptul la 1% din actiuni”, a explicat Cosmina Noaghea.

Ieri protestele ziaristilor de la „Evenimentul Zilei“ au continuat in fata Delegatiei Comisiei Europene, sub o ploaie mocaneasca. Mai multa tristete decit in ziua precedenta, si pentru ca discutiile grupului care protesteaza impotriva inlocuirii lui Dan Turturica cu reprezentantii patronatului elvetian, mediate de Mircea Toma, nu au ajuns la un rezultat favorabil.

Este posibil ca echipa EVZ sa declanseze un conflict de munca dupa toate regulile sindicale, dar a fost luata in discutie si varianta unei demisii in bloc. Cornel Nistorescu i-a vizitat la redactie pe jurnalistii contestatari si i-a incurajat sa-si sustina pozitia din interiorul EVZ. Totusi ieri s-au inregistrat trei demisii: Dan Tapalaga, Carol Sebastian si Daniel Popica.