1. Catalin Mitulescu – Palme d’Or. Tinarul regizor roman Catalin Mitulescu a luat premiul cel mare al Festivalului de la Cannes la sectiunea scurt-metraj, cu filmul “Trafic”. La acelasi festival, Corneliu Porumboiu a luat locul doi la sectiunea Cinefondation, cu filmul “Calatoria la oras”.

2. Maia Morgenstern – star la Hollywood. Actrita Maia Morgenstern a avut o prestatie extreme de apreciata in filmul “Patimile lui Christos”, regizat de Mel Gibson.

3. Ion Lucian – decorat de Chirac. Octogenarul actor Ion Lucian a primit de la presedintele francez titlul de Ofiter al Ordinului National al Legiunii de Onoare din Franta, pentru activitatea sa in spatial francofon. In Romania, Ion Lucian are o pensie de 2 milioane de lei.

4. O-Zone a cucerit Europa. Formatia O-Zone a intrat in aproape toate topurile europene, cei trei baieti din Chisinau fiind primii cintareti in limba romana cu un astfel de success.

5. Ion Grosan l-a refuzat pe Iliescu. Prozatorul Ioan Grosan a refuzat sa primeasca decoratia “Meritul Cultural” in grad de Ofiter, oferita de presedintele Ion Iliescu, pina cind acesta nu-si cere scuze publice pentru mineriade.