Situatia se inrautateste la "Evenimentul Zilei". Trei dintre jurnalistii protestatari si-au dat demisia, motivand ca astfel doresc sa traga un semnal de alarma asupra presiunilor care se exercita.

Carol Sebastian, Dan Tapalaga si Ovidiu Popica spera ca astfel opinia publica va intelege ca schimbarea de directie de la "Evenimentul Zilei" este de natura sa afecteze direct dreptul cetatenilor de a fi informati corect.

Cei trei demisionari considera ca gestul lor este unul de solidaritate cu restul jurnalistilor care au ramas sa lupte pe calea justitiei impotriva imixtiunii abuzive a patronatului. O lupta care se anunta inegala, de vreme ce ieri cinci dintre jurnalistii cu functii ai ziarului au fost chemati in fata Comisiei de disciplina de catre directorul executiv Cosmina Noaghea.

Motivul invocat a fost cel al abaterilor disciplinare. O forma inedita de a-si manifesta dezacordul cu deturnarea "Evenimentului" a fost sirul de telefoane prin care abonatii ziarului au cerut insistent anularea abonamentelor din cauza ca s-au simtit inselati de modificarile aparute in linia editoriala.

In acelasi timp comentariile pe forum au continuat sa semnaleze distrugerea prestantei pe care echipa ziarului a construit-o in ultimii ani. Redam mai jos cateva dintre aceste mesaje, postate drept comentarii la editorialul de ieri din "Evenimentul Zilei":

"Acest uzurpator (Razvan Ionescu) incerca ieri sa se dea bine pe langa cititorii ziarului ca sa-i tina in continuare aproape. Ba, mai mult, vrea sa dea impresia in prima faza ca se continua vechea linie a ziarului, pentru ca incet-incet sa nu mai avem anchete care sa deranjeze, sa apara articole favorabile stim noi cui...

, pana ce peste cateva luni sa ne trezim ca acest ziar nu mai seamana cu cel care a fost inainte sau, mai bine spus, seamana prea bine cu celelalte aparitii publicistice din Romania. Domnule Uzurpescu, dupa cum fiecare nas isi are nasul sau, sper sa cazi cat mai repede de pe scaunul de care nemeritat te-ai agatat. Fara respect, B.P."

"S-a ales praful... De la Nisto-rescu... la Turturica... si acum la... Perioada ÇromanticaÈ a Ev.Z., cu idealuri si altele, s-a incheiat. Urmeaza ÇintegrareaÈ in comercialismul ieftin de taraba, cu cadavre pe prima pagina si femei goale la pagina X... Adio, Ev.Z..."

"De ce nu postati toate mesajele? De vreme ce mesajul meu anterior a fost cat se poate de decent, ma faceti sa cred ca trebuia sa fie laudativ ca sa-l postati. Rusine noilor stapani de la ÇEvenimentulÈ! O sa ramaneti fara tiraj, va alungati cei mai fideli cititori, pentru ca acestia gandesc altfel decat stapanii de la Ringier!"