Grupul elvetian Ringier a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al Grupului Expres care edita "Evenimentul zilei" in octombrie 2003. Incepand cu luna septembrie, aparusera semnale de schimbare. Directorul ziarului, Cornel Nistorescu, si-a limitat aparitiile editoriale pe prima pagina a ziarului.

Ulterior, la BBC, Cornel Nistorescu a precizat ca are un contract ferm, pe o durata de cinci ani, dar a recunoscut ca este posibil ca noul proprietar sa nu-i mai prelungeasca contractul si sa-i plateasca in schimb despagubiri.

Pe 28 septembrie 2004, Cornel Nistorescu a renuntat la functia de director al cotidianului "Evenimentul zilei", acceptand compensatiile banesti din partea trustului si oferta de a colabora periodic cu articole de prima pagina.

Trustul Ringier a invocat ca motiv al incetarii colaborarii "diferente ireconciliabile in modul in care cele doua parti vad modernizarea ziarului".

Pe 6 septembrie 2004, 55 de jurnalisti de la "Evenimentul zilei" semnasera un protest impotriva a ceea ce ei considerau a fi presiuni editoriale venite din partea grupului Ringier, acuzand patronatul ca ar fi incercat sa domoleasca tonul critic al ziarului fata de partidul aflat atunci la guvernare, PSD, sub pretextul unor schimbari organizatorice.

Directorul Cornel Nistorescu nu a semnat protestul.

Pe 23 decembrie 2004, Dan Cristian Turturica, redactorul-sef al cotidianului a fost demis si inlocuit cu ziaristul Razvan Ionescu. Demiterea lui Turturica a provocat un nou protest si demisia altor jurnalisti, precum Carol Sebastian, Dan Tapalaga si Daniel Popica.

Ei au acuzat trustul Ringier ca intentioneaza sa transforme "Evenimentul zilei" intr-un cotidian tabloid dupa modelul ziarului "Liberatea". Trustul Ringier neaga o asemenea intentie, explicand ca nu ar avea nici un avantaj din editarea a doua ziare similare.

Grupul elvetian Ringier publica peste 20 de ziare si reviste in Germania, Slovacia, Cehia, Ungaria si Romania. In Romania, Ringier publica mai multe cotidiane precum Libertatea si ProSport, saptamanalul Capital, si revistele Unica, Bravo si Lumea femeilor. La acestea se adauga doua canale de televiziune - TVMania si TV Satelit.

"Evenimentul zilei" a fost fondat in 1992, de Ion Cristoiu, Cornel Nistorescu si Mihai Circiog, pe structura unui fost saptamanal, "Expres Magazin", care la randul lui era metaformoza mai vechiului "Zig-zag", o publicatie cu mare succes la public in anii '90.

Din 1998 pana in 2003, "Evenimentul Zilei" a apartinut trustului german Bertelssman.