Sorin Ionita, director executiv SAR, considera si el ca PUR a fost principala “tinta” a lui Basescu

- Ce a intentionat, de fapt, Traian Basescu?

- Sa-i mai linisteasca putin pe cei de la PUR. Sa le reaminteasca ce bube in cap au si sa le spuna sa o lase mai moale cu pretentiile. In primul rind cu prefectii, dar probabil ca si cu secretarii de stat.

- Cum credeti ca vor evolua de acum lucrurile?

- E mai greu sa spun pentru ca asta e politica la metru patrat. In general, avem de-a face cu oameni imprevizibili. Basescu este intr-un fel imprevizibil, iar PUR-ul, adica domnul Voiculescu, e in alt fel imprevizibil. Nu pot sa stiu in ce directie merg lucrurile. Unele organizatii locale ale PUR zic sa ramina la guvernare, altele nu.

Daca ramin la guvernare, tot lucruri de genul acesta se vor intimpla, adica tot spre anticipate se va merge. Daca cei din Alianta sint realisti, vor face anticipate pina in sase luni, ca dupa aceea nu se stie: se mai erodeaza, se intimpla alte lucruri...

- Cine credeti ca a obtinut un plus de imagine din tot acest incident?

- Iarasi, nu cred ca sint cel mai potrivit sa judec pentru ca n-am instrumente. Ar fi interesant de stiut ce zic sociologii. In orice caz, nu cred ca PUR a obtinut un plus de imagine. De fapt, nu stiu pe ce baza ar fi putut sa cistige: e un partid netestat, un partid care n-a mers niciodata singur in alegeri.

Ev. Zilei - 8 ianuarie 2005