articol preluat din Romania Libera

Teama de anticipate l-a determinat pe Voiculescu sa-si pastreze partidul la guvernare. Umanistii au decis sa ramana in Guvern cel putin pana in luna aprilie cand Romania va semna Tratatul de aderare la UE.

Ei au refuzat insa cele cinci prefecturi care le erau rezervate, in principal acuzand ca prefecturile au fost impartite intre PNL, PD si UDMR, iar PUR nu a primit judetele pe care le ceruse, atractive din punct de vedere economic.

Voiculescu a lasat usa deschisa pentru schimbarea presedintilor celor doua Camere si a acceptat sa discute despre alte functii de conducere in institutiile descentralizate pentru reprezentantii PUR.

Daca Traian Basescu, inca sceptic, nu a vrut sa comenteze pozitia PUR, iar primul ministru a declarat doar ca "a luat act" de decizia umanistilor, in schimb opiniile partidelor aflate la guvernare au fost nuantate. Astfel, PNL a salutat ramanerea PUR la guvernare, dar a cerut coerenta acestui partid, in timp ce pentru Emil Boc, liderul interimar al PD, decizia umanistilor era previzibila.