articol preluat din Romania Libera

Liderii a 14 filiale PSD din Ardeal si Banat au cerut ieri printr-o scrisoare deschisa reformarea din temelii a partidului. Cei 14 presedinti de organizatii ale PSD, in frunte cu fostul ministru Ioan Rus, ii acuza pe Ion Iliescu si pe Adrian Nastase ca au creat probleme de imagine partidului din cauza conflictului permanent dintre ei doi.

"Permanenta competitie interna a dus la crearea unor probleme in cadrul partidului, acest lucru avand drept consecinta esecul inregistrat in alegeri", se arata in scrisoarea despre care se spune ca este opera lui Ioan Rus si a lui Vasile Dancu.

De asemenea Adrian Nastase este acuzat pentru modul in care au fost intocmite listele parlamentare, "pe locurile eligibile fiind introdusi candidati prosti".

Cei 14 lideri PSD din Ardeal cer ca la Congresul PSD din luna februarie sa fie schimbata complet actuala conducere a partidului si inlocuirea ei cu o echipa de "oameni credibili in ochii opiniei publice", cer modificarea statutului partidului astfel incat sa se reduca considerabil numarul de functii, care este mult prea mare si din cauza caruia organizarea partidului este ineficienta.

In plus, pesedistii semnatari ai scrisorii cer ca pana la congres sa fie dizolvat actualul Birou Coordonator numit de Nastase si sa-si reintre in drepturi Delegatia Permanenta a PSD.

Un articol de A. Dutulescu