Cu trei ani inainte de a deveni antrenor, Hagi a fost protagonistul unui imens scandal in Turcia. El l-a scuipat si l-a injurat pe arbitrul Erol Ersoy, in timpul partidei Galatasaray - Genclerbirligi (2-1). Cu toate ca si-a cerut scuze intr-o conferinta a doua zi dupa meci, Gica nu a fost iertat de “centralul” turc, “Regele” fiind dat in judecata de acesta.

Cotidianul “Hurriyet” a dezvaluit ca Hagi nu s-a prezentat la nici una din cele opt audieri, cu toate ca de fiecare data i s-a trimis citatie.

Judecatorii turci, care cer o pedeapsa de un an si jumatate de inchisoare, au mandatat Politia sa-l ridice si sa-l aduca pe sus pe Hagi la tribunal! In 2001, ŤRegeleť l-a scuipat pe Ťcentralť Incidentul s-a petrecut la 10 martie 2001, in minutul 32 al intalnirii Galata - Genclerbirligi. Hasan Sas a inscris, insa Ersoy a anulat reusita internationalului otoman.

Hagi, pe atunci jucator, a luat foc in urma deciziei arbitrului, tragandu-l de tricou pe acesta. Romanul a fost eliminat, apoi a ripostat violent la adresa “omului in negru”: l-a calcat pe picior, la scuipat si l-a injurat. A fost calmat cu greu de coechipieri, care au reusit pana la urma sa-l scoata de pe teren. Gica a fost suspendat atunci de federatia turca pentru sase etape.

Hagi nu a putut fi contactat ieri. Galatasaray, formatia pe care Gica o pregateste, a disputat ieri dupa-amiaza, la Gelsenkirchen, un meci amical cu Schalke 04. A dat ultimatum pentru achizitionarea lui Plesan Mihaita Plesan, a fost vizitat, vineri dupa-amiaza, la cantonamentul din Lunca Jiului, de un grup de 12 turci stabiliti in Romania.

Acestia i-au adus lui Plesan o tava cu baclavale, dar si doua tricouri si fulare cu insemnele clubului Galatasaray si s-au fotografiat impreuna cu fotbalistul roman. “Sunt mandru sa port tricoul echipei Galatasay, chiar daca nu sunt transferat. Nu depinde de mine acest transfer. Daca va fi sa se realizeze, voi pleca cu inima deschisa”, a spus Plesan.

Tot “Hurriyet” a scris ieri ca Hagi dat un ultimatum conducerii clubului in privinta achizitionarii craioveanului si renuntarii la atacantul Ümit Karan.

Articol de: Paul Bardasu, Libertatea