Gardianul, Bogdan Apostolescu

Sorin Vicol si-a anuntat, ieri, demisia din functia de ministru-delegat al Autoritatii Nationale de Control (ANC). El a invocat faptul ca prin trecerea Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV) si a Garzii Financiare la Ministerul Finantelor atributiile ANC au fost diminuate.

In acest sens, acesta a precizat ca nu intelege sa fie ministru de dragul de a fi ministru, subliniind ca "a trecut vremea politicienilor care se agata de putere". Executivul condus de Calin Popescu-Tariceanu a aprobat, recent, printr-o o ordonanta de urgenta transferul Garzii Financiare si a ANV din subordinea ANC in cadrul Ministerului Finantelor Publice.

Masura a fost cuprinsa in Memorandumul incheiat de Romania, anul trecut, cu Fondul Monetar International.

"Sorin Vicol: A trecut vremea politicienilor care se agata de putere."

Decizie ad-hoc

Purtatorul de cuvant al PUR, Bogdan Pitigoi, a declarat ad–hoc, dupa conferita de presa, ca partidul condus de Dan Voiculescu nu va desemna o alta persoana pentru functia de ministru-delegat al ANC, pentru a-l inlocui pe demisionarul Sorin Vicol.

Ca urmare, umanistii vor ramane cu functia de ministru de stat detinuta de George Copos si cu cea de ministru al economiei si comertului, ocupata de Codrut Seres.

Pe de alta parte, Pitigoi a reafirmat decizia PUR de a ramane la guvernare si de a sustine Cabinetul Tariceanu.

La randul ei, Oana Marinescu, purtatorul de cuvant al Guvernului, a anuntat ca Executivul va analiza rolul pe care Autoritatea de Control il va avea dupa demisia ministrului Sorin Vicol, subliniind faptul ca exista posibilitatea ca in locul ministrului demisionar sa nu fie nominalizata o alta persoana pana la finalizarea acestei analize.

De asemenea, Marinescu a subliniat ca nu se poate pronunta asupra posibilitatii desfintarii acestei institutii, in lipsa unor informatii concrete.