Romania Libera, A. Dutulescu

Dan Voiculescu i-a cerut ieri ministrului Controlului, Sorin Vicol, sa-si depuna demisia din functia de presedinte al Autoritatii Nationale de Control.

Premierul Tariceanu a acceptat demisia lui Vicol si, astfel, PUR ramane cu un singur minister, cel al Economiei, plus postul de vicepremier fara portofoliu detinut de George Copos.

Pretextul invocat de umanisti pentru demisia lui Vicol de la ANC este decizia Guvernului de a scoate din subordinea ministrului Controlului activitatea Garzii Financiare si a Vamilor.

Ciudat este insa faptul ca, potrivit declaratiilor lui Sorin Vicol, scoaterea Garzii Financiare, a Vamilor si a Garzii de Mediu din subordinea ANC era prevazuta in memorandumul semnat cu FMI inca de pe vremea guvernarii Nastase.

Deci, in momentul in care Dan Voiculescu a negociat cu premierul Tariceanu portofoliile pe care urma sa le primeasca PUR, stia foarte bine ca Ministerul Controlului va ramane la un moment dat fara obiect de activitate, asa ca demisia zgomotoasa a lui Sorin Vicol nu este decat un gest teatral facut de umanisti, pe de o parte pentru a arata ca "nu se agata de putere cu orice pret" si, pe de alta

parte, pentru a obtine mai multe agentii guvernamentale la negocierile care se poarta in aceasta perioada in cadrul coalitiei.