Capitania Portului Constanta a transmis, marti dimineata, avize de inrautatire a vremii pentru urmatoarele 24 de ore tuturor navelor din port, iar portul Mangalia a fost inchis din cauza vintului puternic.

Seful Port Control Constanta, Emil Gusa, a declarat ca i-a avertizat pe toti comandantii de pe navele aflate in rada interioara si exterioara sa isi ia toate masurile de siguranta.

El a precizat ca vintul se va intensifica si va ajunge la 80 de kilometri pe ora in larg, iar la tarm va fi de 60 de kilometri la ora. Valurile vor ajunge la o inaltime de opt metri.

Din cauza vintului puternic, Portul Mangalia a fost inchis, dar porturile Constanta, Constanta-Sud - Agigea si Midia sint operationale.

Potrivit Port Control, comandantii navelor aflate in porturile maritime au obligatia sa se asigure ca navele aflate la cheu au legaturile intarite, iar la prova navei este in permanenta o persoana de veghe.

Navele care sint acostate in larg trebuie sa mentina motoarele pornite pentru a fi pregatite sa parasesca portul in caz de necesitate.

Seful Sigurantei Navigatiei, din cadrul Administratiei Canalelor Navigabile, Marin Galantonu, a declarat ca traficul fluvial pe Canalul Dunare - Marea Neagra se desfasoara normal.