Democratii sunt foc si para ca liberalul Ludovic Orban a inceput sa-si faca deja campanie electorala folosind insemnele Aliantei.

Campania pe care si-o face presedintele PNL Bucuresti Ludovic Orban pentru a ajunge sa fie candidatul Aliantei la Primaria Capitalei i-a scos din minti pe pedisti, care cer liberalilor sa joace corect, altfel vor trece la represalii.

OANA STANCU, MONICA IORDACHE

Viceprimarul Ludovic Orban a reusit sa declanseze primul conflict major in Alianta, de la nasterea ei, dupa ce a pornit o adevarata campanie electorala pe cont propriu, in care se prezinta drept candidatul PNL-PD la Primaria Capitalei. Liste cu semnaturi, pelerine portocalii, insigne.

Orban a impanzit Bucurestiul cu ele, ducandu-se chiar in regiile din subordinea Primariei Capitalei pentru a strange semnaturi de sustinere, ca si cum ar fi candidatul Aliantei la fotoliul de primar.

Scopul acestuia este sa isi sporeasca notorietatea chiar in momentul in care pe piata vor intra in lucru doua sondaje, unul CURS si unul CSOP, in urma carora Alianta sa stabileasca cine este candidatul cu care se va prezenta in alegeri: Orban sau democratul Adriean Videanu?

SEDINTA SPECIALA. Vicepresedintele Radu Berceanu a cerut, ca atare, o sedinta extraordinara a conducerii Aliantei, in care liberalilor li s-a reprosat ca tolereaza actiunile lui Orban care se prezinta drept candidat al Aliantei.

"Nu e sanatos nici pentru alegatori, care vor fi derutati, nici pentru noi, pentru acela care va candida pana la urma, va candida cu organizatii ostile din partea celuilalt partid si,uite asa, va castiga PSD", au sustinut liderii PD.

AMENINTARI. "Daca Orban nu se potoleste, va determina o reactie destul de nasoala din partea lui Basescu, si alegatorii acestuia nu-l vor mai vota in veci", au amenintat ei apoi. Liberalii tac. Este sunat Tariceanu. Nu raspunde. Este sunat Boc si vorbeste el cu Tariceanu, care isi da acordul ca Mihai Voicu sa discute cu Orban si sa il potoleasca.

Liberalii pleaca din sedinta, si ei suparati de reactia PD. Surse liberale spun ca Orban "are dreptul sa-si faca propria campanie si ca nu trebuie dezavantajat doar pentru ca Videanu nu are timp sa iasa din birou pentru a merge pe strazile Capitalei". Radu Berceanu afirma insa ca Orban joaca incorect.

"Daca domnul Orban voia sa devina mai vizibil, mai popular, nu era nici o problema daca se prezenta ca si candidat al PNL intr-o precalificare. Foloseste insa insemnele Aliantei.

Metoda lui este incorecta, este gresita si va determina o reactie ostila din partea organizatiilor din Capitala ale PD, care vor spune: "Daca e vorba de pelerine si semnaturi, putem sa o facem si noi si vom fi mai tari decat voi, pentru ca suntem mai antrenati". Dar noi am crezut ca intre PNL si PD competitia este onesta.

Din pacate, domnul Orban e de alta parere: el vrea sa fie candidat cu orice mijloace", ne-a declarat ieri Berceanu.

MARUL DISCORDIEI

Liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, spune insa ca nu foloseste insemnele Aliantei, desi culoarea materialelor sale de campanie este portocaliul. "Daca colegii mei sunt deranjati ca folosesc culoarea portocaliu o sa renunt la ea, dar numai daca aceasta va fi decizia Consiliului de Coordonare al Aliantei", a explicat Orban.

"Alianta trebuie sa asigure o competitie deschisa din care bucurestenii sa poata alege pe cel mai bun candidat care va putea castiga Primaria Bucurestiului din primul tur de scrutin. E normal ca de pe pozitia pe care o am sa le prezint bucurestenilor programul meu", a sustinut Orban.

El a avut ieri o discutie cu secretarul general al PNL, Mihai Voicu, si cu contracandidatul sau din Alianta, Adriean Videanu, in care au incercat sa transeze problema.

PREVIZIUNI

"Orban va determina o reactie ostila din partea membrilor PD, care vor spune: "Daca e vorba de pelerine si semnaturi, noi vom fi mai tari, pentru ca suntem mai antrenati""

Radu Berceanu vicepresedinte PD

CONDITIE

"Daca colegii mei sunt deranjati ca folosesc culoarea portocaliu o sa renunt la ea, dar numai daca aceasta va fi decizia Consiliului de Coordonare al Aliantei"

Ludovic Orban presedinte PNL Bucuresti

Jurnalul National