Va amintiti de expeditia „Cu papucii prin desert”? S-a facut ceva valva referitor la ea cu ceva timp in urma, iar acum revine in actualitate, dar sub o alta forma. Este vorba de o expozitie de fotografie care poarta numele expediiiei si care a fost realizata de fotograful Stan Constantin. Expozitia „Cu papucii prin desert” va putea fi vizitata pana la sfarsitul acestei luni la Institutul Francez.

Veti descoperi imagini din cele patru tari africane in care s-a desfasurat raidul, si anume: Maroc, Mauritania, Mali si Senegal. Peste 60 de lucrari vor fi expuse cu aceasta ocazie.

Fotograful Stan Constantin a participat la patru dintre aceste raiduri umanitare. Imaginile prezentate sunt realizate cu ocazia celei de-a cincea editii, ce a avut loc in perioada aprilie-mai 2004. Maniera characteristica fotografului este fotoreportajul, el nu cauta senzaiionalul, ci incearca sa surprinda un alt mod de viata.

Imaginile sale sunt o imbinare de lumina, culoare, poezie si interes fata de lumea pe care o descriu. Interesul lui Stan Constantin pentru fotografie este de data indelungata. Primele experiente fotografice le face pe la 14 ani, iar dragostea fata de aparatul de fotografiat este instantanee. Mai tarziu, aceasta pasiune i-a devenit si meserie.