Desfasurata la Palatul Parlamentului pe fondul unei amenintari telefonice cu bomba, care s-a dovedit a fi falsa, reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD din Senat si Camera Deputatilor i-a dat ocazia presedintelui Adrian Nastase sa propuna colegilor de partid luarea unor masuri politice pentru reformarea PSD.

In spatele usilor inchise, Nastase a sugerat ca schimbarea in interiorul partidului trebuie sa aiba ca tinta un alt tip de electorat decat cel pe care l-a avut pana acum.

Liderul PSD crede ca reformarea partidului ar trebui sa aiba loc in cel putin trei directii: reconstructia doctrinara prin asumarea principiilor Partidului Socialist European; reconstructia organizatorica si strategia de imbunatatire a imaginii PSD si a relatiei cu presa. Nastase nu a pierdut prilejul de a ataca din nou Puterea: "Alianta D.A. continua campania electorala impotriva PSD.

Cei din Alianta incearca sa transforme o victorie rezultata dintr-o conjunctura institutionala (castigarea Presedintiei de Traian Basescu) intr-o victorie totala".

La intalnirea parlamentarilor PSD, care nu se finalizase la inchiderea editiei, nu au participat "reformatorii" de la Cluj, Ioan Rus si Vasile Dancu, desi ultimul este senator. In schimb, a fost prezent in calitate de invitat Dan Matei Agathon, desi acesta nu este parlamentar.