Chiar daca a demisionat asa cum scrie la carte de la carma lotului olimpic de gimnastica, antrenorul coordonator Octavian Belu si-a lasat deschisa o portita pentru o eventuala revenire.

"Atat timp cat sunt controversat si implicat in niste probleme care nu ma lasa sa-mi fac treaba asa cum pot eu mai bine si care ma tin departe de aceasta activitate, pana nu va disparea acest mod de acuzare, pana nu voi redeveni ce am fost, pana nu se vor lamuri aspectele care ma tarasc acum in fata justitiei, prefer sa ma retrag", a spus Belu.

Prezenta si ea la intalnirea de ieri cu ziaristii, Mariana Bitang a recunoscut ca ea si Octavian Belu nu duc lipsa de oferte, primul telefon, din SUA, sosind la doar o ora dupa ce vestea demisiei a devenit publica. "Deocamdata nu ma intereseaza ofertele, vreau sa imi rezolv problemele pe care le am aici.

Oricum, trebuie sa recunosc ca in nici o alta tara nu puteam avea performantele pe care le-am obtinut la carma echipei Romaniei", a completat Belu. in opinia fostului antrenor coordonator al lotului, toate articolele aparute in presa la adresa lui si a colaboratoarei sale reprezinta "un atac concentrat, reprezinta o campanie pregatita cu mare atentie, cu mari cheltuieli si cu o tinta precisa.

Nu are rost sa-i expun pe cei din jurul meu". Belu a mai recunoscut ca traverseaza o perioada delicata: "Am inceput sa ma uit langa cine ma asez, cu cine vorbesc, ce spun si ce masini trec prin fata casei mele".

Oana Petrovschi: "Nu ma simt vinovata de demisia lor"

Fosta gimnasta Oana Petrovschi (foto), cea care le-a intentat proces antrenorilor Octavian Belu si Mariana Bitang, carora le-a cerut, in solidar cu FRG, suma de 1,5 miliarde de lei, reprezentand daune morale in urma afectiunilor dobandite la coloana vertebrala, nu se considera vinovata de demisia antrenorilor. "Nu voiam sa se ajunga aici, dar este decizia dansilor.

imi pare rau, nu am nimic personal cu antrenorul Belu, caruia i-am recunoscut totdeauna meritele. Eu n-am dorit altceva decat sa spun adevarul si sa se faca dreptate", a declarat ea. Petrovschi crede ca "echipa Romaniei va merge oricum inainte" si fara antrenorul Belu.

"Chiar daca e posibil sa nu mai fie aceleasi rezultate cu care ne-am obisnuit, mi-as dori ca echipa nationala sa fie condusa de antrenori carora sa le pese cu adevarat de sportive. Prefer sa nu dau nume de antrenori care ar putea ajunge la Deva, dar, deocamdata, eu zic ca decizia antrenorului Belu nu e definitiva. Nici nu ma incanta, nici nu sunt trista. Doar ca nu ma simt vinovata.

Nu voi mai fi niciodata cum am fost, dar macar a iesit adevarul la iveala si simt ca nu am facut totul degeaba", a adaugat fosta gimnasta. Oana a mai spus ca a fost socata de rapiditatea cu care Octavian Belu a recunoscut acuzatiile ca a primit bani. "Ne asteptam la un proces indelungat, iar cand am aflat ca antrenorul Belu a recunoscut ca a luat bani de la mine, nu-mi venea sa cred.

Oricum, nu voi continua la Parchet sau in alte instante. Cred ca s-a dovedit dreptatea!", a adaugat ea.

Cine va fi noul antrenor al lotului?

Au inceput sa se vehiculeze nume care ar putea prelua lotul olimpic. Varianta principala: Nicolae Forminte (fost in colectiv pana la JO 2000), Lucian Sandu (s-a aflat alaturi de Belu si de Bitang in ultimii 14 ani) si Matei Stanei (a descoperit-o pe Catalina Ponor).

REPLICI

"Asemenea desfasurare de forte mediatice nu am vazut nici la venirea noastra de la Olimpiada", "Am petrecut 24 de ore cu Catalina Ponor ca sa o conving sa nu renunte la gimnastica", "Belu nu e tipul de om care sa se sinucida, el nu poate sa-si faca glicemia singur" - Mariana Bitang

"Cel mai grav nu e ca nu vor mai veni fete la lot, ci ca nu va mai dori nimeni sa mai antreneze nationala" si "Ceea ce facem noi este un gest de curaj, nu unul de lasitate" - Octavian Belu.

Istoric

Antrenorul Octavian Belu a demisionat, duminica, de la conducerea lotului feminin de gimnastica, urmare a dezvaluirilor privind relatia sa cu Mariana Bitang si a procesului cu Oana Petrovschi.

Octavian Belu

* Data nasterii: 17 februarie 1951 (Ploiesti)

* Performante: a cucerit 278 de medalii la Campionatele Mondiale, Europene si Jocurile Olimpice, dintre care 108 de aur, 81 de argint, 87 de bronz.

* Este la lotul olimpic de gimnastica din 1981.

Mariana Bitang

* Data nasterii: 3 august 1962 (Ramnicu Sarat)

* Performante: a cucerit 157 de medalii la Campionatele Mondiale, Europene si Jocurile Olimpice, dintre care 65 de aur, 50 de argint, 42 de bronz.

* Este la lotul olimpic de gimnastica din 1992.

Si Monica Rosu renunta!

Corneliu Agop, fostul antrenor al Monicai si actualul coordonator al sectiei de la Bacau, a afirmat: "Mona este total bulversata. Fetele nu au mai lucrat in ultima perioada, din cauza scandalului cu Petrovschi, iar peste patru luni sunt Europenele. Vor mai pleca, probabil, si alte gimnaste din lot. Se distruge echipa".

Retragere precum cea a lui Hagi

Directorul Colegiului National Cetate Deva, Marinica Parvanescu, s-a aratat dezamagit de decizia lui Octavian Belu de a demisiona si crede ca acesta ar merita o retragere ca cea a lui Gheorghe Hagi.

Morariu: "Poate mai reflecteaza"

seful COSR, Octavian Morariu, a declarat: "Regret sincer hotararea luata sub presiunea mediatica si sub anumite coordonate emotionale. Am avut o discutie deja cu Octavian Belu si ma voi intalni cu el zilele viitoare. Voi incerca sa-l conving sa mai reflecteze".

Catalina Ponor: "Sunt bulversata"

"Am spus ca daca antrenorii pleaca, nu exclud varianta sa plec si eu. Nu pot spune ca m-am decis, am nevoie de cateva zile de gandire pentru a-mi ordona ideile".

Vadim va interveni in Parlament

Senatorul Corneliu Vadim Tudor va interveni in Parlamentul Romaniei in sprijinul antrenorului coordonator Octavian Belu, a carui plecare o considera provocata de "forte straine": "impotriva celor doi tehnicieni s-a declansat un linsaj moral.

Scopul campaniei murdare ce se poarta este indepartarea lui Belu din postura de favorit la functia de presedinte al ANS si de a instala un protejat al PUR pe acest post, un oarecare Florian Gheorghe".