Ion Iliescu nu vrea sa fie presedinte onorific al PSD si spune ca, desi are 75 de ani, simte “vigoarea de la 45 de ani”. Intrebat ieri, inaintea Delegatiei Permanente a PSD, daca doreste sa fie presedinte onorific, asa cum acrediteaza unii “reformatori” din PSD, Iliescu a raspuns: “Onorific, nu”.

Fostul sef al statului a spus ieri ca numai Congresul PSD va decide cine va conduce formatiunea, comentind astfel opinia lui Alexandru Lapusan, care, duminica, declara ca Ion Iliescu trebuie sa fie viitorul presedinte al partidului. Iliescu a mai spus ca nu are un conflict cu Adrian Nastase. “Sint oameni care isi imagineaza lucrurile asa: grupul lui Nastase, grupul lui Iliescu.

Eu zic ca Nastase este omul meu, ca eu l-am adus in partid, eu l-am propulsat. Toti sint, intr-un fel, oamenii mei. Am un fel de raspundere fata de felul in care au mers lucrurile in acest partid, si cu bune, si cu rele, si cu aceeasi raspundere ma voi angaja sa-l innoim, cu oameni care aduc un aer nou, proaspat”.

Ion Iliescu s-a intilnit de altfel cu Adrian Nastase intre patru ochi, inaintea sedintei Delegatiei Permanente. Iliescu a precizat ca au discutat “despre materialele pentru Congres”, si nu despre o formula de conducere a PSD. “Asta Congresul o va decide. Pina atunci, partidul are conducerea sa, acum discutam principiile”.

El a mai aratat, raspunzind unei intrebari privind posibila formare a unui tandem de conducere Iliescu-Nastase, ca ar putea fi vorba nu numai de un tandem, ci de o echipa de conducere, care sa lucreze solidar si in care se vor stabili raspunderile fiecaruia.