Iesit de pe scena PSD cu mare tam-tam intrucat nu a primit un loc eligibil pe listele de candidati pentru Camera Deputatilor, fostul ministru al Agriculturii, Alexandru Lapusan, revine in prim-planul vietii politice.

Reintrarea si-o face cu o scrisoare deschisa trimisa conducerii actuale a PSD, in care lanseaza o serie de acuzatii la adresa presedintelui PSD Cluj, Ioan Rus. Lapusan il acuza pe fostul ministru Ioan Rus ca incearca sa-l impiedice pe Ion Iliescu sa revina la conducerea PSD.

El reia totodata de pe pozitia de justitiar ideea fraudarii alegerilor interne din partid in judetul Cluj, acuzandu-l din nou pe Rus ca se face responsabil de acest lucru.

INTOARCERE. Lapusan vrea sa se intoarca in partid, dar cu o conditie: numai daca Ion Iliescu va redeveni liderul PSD.

Despre Adrian Nastase, fostul deputat PSD scrie conducerii partidului ca ar fi transformat partidul, in ultimii patru ani, intr-o "structura totalitara ineficienta si clientelara", iar asa-zisul grup reformator de la Cluj, condus de Ioan Rus, nu a facut altceva decat sa se alieze cu Nastase, cel care reprezinta in fapt "marele perdant al alegerilor".

ABUZ. Desi il acuza pe liderul PSD de clientelism, Lapusan l-a practicat din plin, daca ne amintim de acuzatiile pe care i le-a adus cunoscutul realizator de televiziune Mircea Badea in scandalul fabricii de chibrituri de la Gherla.

Dar ce spune Mircea Badea? El sustine ca a fost dat efectiv afara din fabrica de chibrituri de la Gherla de catre Valentin Brancoveanu, un protejat al fostului deputat Alexandru Lapusan.

"El a intrat prin efractie, acum doi ani, la mine in fabrica cu o gasca de-a lui, de l-au scos afara de-abia dupa 12 ore de stat si, bineinteles, nu a patit nimic pana in zilele noastre, nici macar amenda nu i s-a dat. Acel baiat era protejat de domnul Lapusan, care era chestor al Camerei Deputatilor.

Domnul Lapusan l-a dus pe domnul Brancoveanu ca sa-si sustina cauza chiar la domnul Ioan Rus, ministru de Interne, la prefect, la congres. L-a dus peste tot si l-a sustinut in tot ceea ce a facut", spune Mircea Badea.

Realizatorul tv isi aminteste ca intr-un interviu dat Ziarului Clujeanului acum doi ani, Lapusan sustinea ca nu il cunoaste pe Brancoveanu, dar aprecia ca "justitia trebuie sa-i dea dreptate".

"Asta este un abuz. Nu poti sa spui tu, ca parlamentar, cui trebuie sa-i dea dreptate justitia din Cluj. (...) Partea cea mai draguta e ca, desi a incalcat jumatate din Codul Penal, nu a fost trimis in judecata. Nici in zilele noastre, acel dosar nu este rezolvat, nu e trimis in judecata. E tinut pe loc, probabil, pana cand se va prescrie. Ca sa scape domnul Brancoveanu cinstit.

De domnul Brancoveanu nu se atinge nimeni. Omul asta sta in continuare la mine, in fabrica pe mi-a luat-o cu japca, eu castigand procesul care a durat un an si jumatate. Astept redactarea sentintei", a mai spus Mircea Badea.