Vineri, 4 februarie 2005, la sediul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, Gabriel Zbarcea, preşedintele AVAS, s-a intalnit cu Radu Zaciu, şeful reprezentanţei DEUTSCHE BANK in Romania, şi cu Răsvan Radu, preşedinte al UNICREDIT Romania, bancă membră a Unicredito Italiano Group.

In cadrul intrevederii, reprezentanţii DEUTSCHE BANK şi UNICREDIT in Romania au exprimat interesul băncilor pe care le reprezintă pentru implicarea in finalizarea privatizării Băncii Comerciale Romane.

Preşedintele AVAS, Gabriel Zbarcea, a prezentat etapele derulate pană in prezent in strategia de privatizare a Băncii Comerciale Romane, precum şi intenţia AVAS de a finaliza privatizarea acestei bănci cat mai curand. In acest context, Gabriel Zbarcea a afirmat: „Finalizarea privatizării BCR este unul din obiectivele acestui Guvern.

Am inceput deja consultările cu BERD şi, săptămana viitoare, acestea vor continua cu ceilalţi acţionari. Ceea ce mă bucură este că există un interes constant, că bănci importante, cu greutate la nivel internaţional, doresc să se implice in privatizarea BCR".