Iranul continuă activităţile pentru producerea de rachete cu rază lungă de acţiune şi rămine un stat care "susţine" terorismul, a declarat, miercuri, directorul CIA, Porter Goss, in faţa Congresului american, relatează AFP.

"Iranul continuă eforturile de fabricare a rachetelor balistice cu rază lungă de acţiune", a subliniat el, in faţa Comisiei senatoriale pentru Informaţii, in cadrul unei audieri consacrate "ameninţărilor la nivel mondial".

Goss a reluat astfel acuzaţiile Statelor Unite, potrivit cărora autorităţile de la Teheran au legături cu grupări islamiste.

Chiar şi după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, din Statele Unite, "Iranul a continuat să susţină grupări teroriste din regiune, cum ar fi Hezbollah", a declarat Goss.

Potrivit acestuia, Iranul acordă adăpost pe teritoriul său "unor membri importanţi ai al-Qaida, lucru care pune sub semnul intrebării intenţia sa de a aduce in faţa justiţiei aceste persoane, intr-un mod sau altul".

Iranul este citat ca "susţinător al anumitor acţiuni impotriva coaliţiei din Irak, in incearcarea de a compromite formarea unui stat irakian", a conchis Goss.