articol preluat din Evenimentul Zilei

Marian Vanghelie:"Sa candideze Adrian Nastase la primarie!"

Nominalizarea lui Marian Vanghelie drept candidat al PSD la Primaria Capitalei va fi analizata astazi de conducerea centrala a partidului. Subiectul va fi deschis de Adrian Nastase, care a anuntat ca isi va informa colegii despre semnalele negative referitoare la aceasta candidatura primite din partea unor organizatii de partid din Transilvania.

Auzind declaratiile lui Nastase, Vanghelie a dat presei o serie de declaratii belicoase.

Desi sustine ca decizia apartine in totalitate PSD Bucuresti, Nastase va incerca, mai mult ca sigur, sa provoace “mazilirea” lui Vanghelie si desemnarea unui alt candidat. Nici fostul sef al statului, Ion Iliescu, nu este prea multumit de lansarea lui Vanghelie in competitia pentru Bucuresti.

Reprezentantii PSD Bucuresti in Delegatia Permanenta, Dan Ioan Popescu si Sorin Oprescu, tin insa cu dintii de candidatura lui Vanghelie si nu accepta nici in ruptul capului inlocuirea lui. In aceste conditii, sedinta de astazi se anunta una deosebit de agitata.

Un subiect fierbinte

Delegatia Permanenta a PSD va avea astazi pe ordinea de zi un subiect fierbinte: candidatura lui Marian Vanghelie la Primaria Capitalei. In avanpremiera acestei sedinte, presedintele PSD, Adrian Nastase, a anuntat simbata, la Cluj, ca isi va informa colegii de partid in legatura cu semnalele negative privind aceasta candidatura primite de la unele filiale ale partidului din Transilvania.

Despre existenta unor astfel de semnale a vorbit, vineri, senatorul PSD de Cluj, Vasile Dincu. “Am primit telefoane de la colegi din tara, din Transilvania sau chiar din alte parti, care si-au aratat intr-un fel indignarea fata de aceasta candidatura”, spunea Dincu.

Adrian Nastase considera ca toate aceste semnale trebuie tratate cu “maxima atentie”. Desi a precizat ca responsabilitatea desemnarii lui Vanghelie apartine organizatiei PSD Bucuresti, presedintele PSD crede ca Delegatia Permanenta ar trebui sa-si spuna punctul de vedere.

“Va trebui sa fim foarte atenti cu aceasta candidatura, pentru ca Primaria Generala poate sa fie o trambulina pentru un viitor presedinte al Romaniei’’, a spus Nastase.

“Se teme de cistigarea mea”

Avind in spate intreaga organizatie din Bucuresti a PSD Bucuresti, Vanghelie a reactionat ieri vehement, intr-o declaratie acordata postului de televiziune Realitatea Tv.

“Eu am discutat cu colegi din organizatia de Bucuresti si mi-au spus sa-l invitam cu cea mai mare placere pe domnul Nastase sa candideze la Primarie, pentru ca noi ne-am dori ca domnul Adrian Nastase sa devina presedintele Romaniei”, a spus Vanghelie, referindu-se la ipoteza lui Nastase potrivit careia candidatura la Primarie ar trebui sa fie o rampa catre Cotroceni.

“Cred ca Adrian Nastase s-a panicat. Nu se teme de pierderea, ci de cistigare mea la Primarie. Daca-i asa, incepe o lupta serioasa in partid”, a continuat Vanghelie.

Despre Mircea Geoana, cel care care a declarat ca PSD a recurs la varianta Vanghelie pentru ca nimeni altcineva nu si-a asumat candidatura, primarul sectorului 5 a spus: ,,Vizavi de intelectualul care are puncte de vedere impotriva mea, eu imi aduc aminte ca noi l-am avut pe acest intelectual care a fost candidat la Primaria Capitalei din partea PSD Bucuresti. A fost impus candidat.

S-a dovedit ca nu a luat nici macar cit au luat primarii de sectoare. Primarii de sectoare, cei sase, au muncit pentru el si el a reusit performanta sa piarda patru din cele sase primarii. Acum tot acest intelectual vine si vrea sa invete organizasia de Bucuresti cum sa mai pierdem inca o data”.

“Vor fi surprize”

Primarul sectorului 5 crede ca toate aceste declaratii sunt “ jocuri de culise mizerabile”. “S-au intrunit intr-o grupa de familie si vor ei sa desemneze vreun candidat” a spus Vanghelie. Intrebat ce va face daca PSD ii va retrage sprijinul politic, Vanghelie a spus ca acei colegi care vor acest lucru “vor avea foarte multe suprize, placute si bineinteles politice”.

Surse spun ca Vanghelie este decis sa candideze ca indepenedent la Primaria Capitalei, daca PSD va nominaliza un alt candidat.

Silviu Sergiu

Evenimentul Zilei