OTV e genul de televiziune unde poate aparea si Ben Laden, daca i-au mai ramas ceva bani de cheltuit pentru o emisiune-maraton de 5 ore.

In locul seicului, duminica seara s-a protapit pe post Gigi Becali. El a lansat o tornada de aberatii la adresa a doua ziare: Evenimentul Zilei si ProSport. I-a jignit pe jurnalisti, despre care a ajuns sa spuna "pe voi vreau sa va vad in perfuzii".

Dupa mintea lui Becali, o publicatie e satanica pentru ca actionarii sint elvetieni, si nu machidoni din Pipera. La "cea mai romaneasca televiziune", expresia lui Becali, cel autointitulat "un bun roman" a oferit un spectacol agresiv, demn de un lider legionar.

Nu putem fi suspectati de intelegeri cu Ringier. Acum aproape doi ani am plecat de acolo pentru ca am avut viziuni diferite despre presa. De-a lungul acestor ani, personaje mediocre, unele aflate insa la virful Ringier Romania, au incercat sa ne discrediteze, printr-un stil primitiv care, ironia destinului!, aduce cu cel folosit astazi de Gigi Becali.

De curind, ne-au numit "dezertori" pe prima pagina a ProSport, de parca am fi plecat dintr-o cazarma, si nu dintr-o companie media.

Iar intr-o situatie similara, cind un alt descreierat al fotbalului romanesc, Adrian Mititelu, a latrat mizerii la adresa oamenilor Gazetei Sporturilor, Ringier l-a popularizat si i-a tinut partea.

Nu vom proceda la fel. Atacul lui Gigi Becali vizeaza nu un grup de jurnalisti, ci jurnalismul. Mai mult, Becali pare ostil comunicarii libere si este incapabil sa traiasca in mijlocul dezbaterii si al criticii fara sa insulte si sa ameninte. Pentru el, oricine i se opune e dusman: jucatori, ziaristi si suporteri.

Ce ciudata este uneori soarta! In anul in care a ajuns fotbalistic in primavara europeana, Steaua s-a exilat comportamental in Turkmenistan. Acolo, Gigi Becali va intilni un barbat cu apucaturi similare. Se numeste Saparmurat Niyazov, s-a declarat presedinte pe viata si, dupa ce a schimbat numele zilelor saptaminii si pe cele ale lunilor anului, a decis sa modifice sistemul virstelor omului.

Astfel, turcmenii isi incheie la ordin copilaria la 13 ani, adolescenta la 25, tineretea la 37 si maturitatea la 49. Evident, e vorba de cei care nu-l supara pe presedinte.