Dupa ce s-a trezit ca problema piscinei i-a fost aruncata in propria ograda tocmai de seful sau de partid Adrian Nastase, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a venit cu o alta idee in privinta intrebuintarii mult-hulitului bazin: sa devina spatiu pentru depozitarea arhivei.

"Nu ne deranjeaza un spatiu in plus, ca nu avem loc pentru arhiva. Daca ii punem o podea cu care sa acoperim piscina, putem sa il folosim asa", a declarat ieri Vacaroiu. Zilele trecute, s-a mai propus ca bazinul sa fie umplut cu "titei pentru generatoare" sau cu "pamant de flori".

Desi i-a gasit pe loc intrebuintare, Vacaroiu a sustinut insistent ca amenajarea piscinei nu a fost facuta la comanda Senatului. "Eu am probleme sa-mi termin investitia si sa mut senatorii. Nu am comandat piscine, Doamne fereste!", a scuipat in san Vacaroiu.

El a declarat ca in Biroul Permanent al Senatului nu s-a discutat niciodata despre o asemenea investitie, spre care s-au dirijat totusi 13 miliarde de lei.

VINOVATI. Vicepresedintele Senatului Radu Berceanu (PD) nu a scapat insa ieri prilejul de a atrage atentia ca Nicolae Vacaroiu si secretarul general, Constantin Sava, trebuie sa dea explicatii pentru constructia piscinei buclucase. "Cred ca dl secretar general Sava este absolut vinovat, fiind reprezentantul ordinatorului de credite.

Chiar daca nu mai este acum secretar general, dl Sava va raspunde pentru acest lucru. Sunt convins ca totul s-a facut cu stiinta dlui Vacaroiu, care vremelnic este presedintele Senatului si va trebui si el sa dea socoteala senatorilor si opiniei publice", a declarat Berceanu.

El a mai anuntat ca noul secretar general, Dan Vasiliu, va face verificari asupra cheltuirii banilor Senatului in ultimii patru ani, nu doar in privinta investitiilor facute pentru piscina, dar si pentru masini etc.