Ieri, ora 16:10, cu o intirziere de 10 minute, Traian Basescu a intrat in stilu-i caracteristic in Sala Ambasadorilor din Palatul Cotroceni unde il asteptau emotionati stelistii. "Ce faceti, eroilor?! Felicitari!", a strigat presedintele rizind.

A dat mina cu fiecare in parte, oprindu-se o clipa la Dorinel Munteanu, pe care l-a dojenit pentru ratarea penalty-ului: "Am inghetat!". In fata lui MM Stoica, Basescu a ris din nou: "Ce gura ai!", iar pe Oprita l-a intrebat daca s-a oprit din alergare.

Seful tarii a explicat motivul intrevederii. "Nu vreau sa va spun vorbe mari. V-am chemat pentru ca m-a impresionat extraordinara daruire cu care ati luptat aseara. Nici o alta echipa romaneasca n-a pus atita suflet pe teren. N-am trait un astfel de meci nici la finala de la Sevilla".

Dupa discursul presedintelui, stelistii au ciocnit o cupa de sampanie si i-au oferit "marinarului" un tricou ros-albastru cu inscriptia "V-am ascultat, traim bine!" si cu semnaturile jucatorilor. Pe spate era trecut numele Basescu si numarul 1.

"Toata ziua, la televizor s-a vorbit numai despre meciul vostru. Nu stiu daca voi ati avut timp sa vedeti, dar eu am, ca-s presedinte!"

Traian Basescu, presedintele Romaniei

Dan Udrea

Chiar daca a rezistat mai bine decit se anticipa, mai ales dupa precipitatiile abundente de miercuri, gazonul de pe stadionul din Ghencea a fost unul greu, solicitindu-i la maximum pe jucatori.

Cum pina la prima partida din optimi cu Villarreal, programata pentru 10 martie mai este putin timp, singura solutie de protejare a terenului ramine cea folosita si pina acum, acoperirea acestuia cu prelata de plastic.

Patronul Gigi Becali a anuntat ieri ca "daca voi obtine stadionul sint dispus sa investesc 4-5 milioane de dolari in refacerea gazonului si in marirea cu 10.000 de locuri a capacitatii tribunelor".

Meteorologii prognozeaza ca martie va fi o luna capricioasa, cu precipitatii abundente, inclusiv sub forma de ninsoare, dar si cu zile insorite. In acest interval, Steaua va sustine trei partide foarte importante pe propriul teren, cu Villarreal, cu Rapid (13 martie) si cu Dinamo (2 aprilie).