articol preluat din Libertatea

INSOMAR a dat publicitatii ieri un sondaj realizat in perioada 16-21 februarie, in 49 de localitati urbane si 55 rurale, pe un esantion 1.295 de persoane, reprezentativ pentru populatia Romaniei. Potrivit rezultatelor, Alianta D.A. ar obtine majoritate parlamentara cu 56,5% dintre sufragiile electoratului, scor cu cateva procente mai mic decat cel inregistrat la sondajul din ianuarie.

in acelasi timp, principalul partid de opozitie, PSD ar obtine doar 28,6%, urmat de PRM - 7,7%, UDMR - 3,2%. si presedintele Traian Basescu a ramas fruntas in topul increderii acordate de romani, desi si el se inscrie intr-un trend usor descendent.

Traian Basescu (35% - multa incredere, 24%- foarte multa incredere) e urmat de primul ministru Calin Popescu Tariceanu, cu 37% - multa incredere si 10% - foarte multa incredere. Cel mai bine vazut lider al Opozitiei este senatorul PSD Mircea Geoana (34%), care i-a devansat cu cateva procente bune pe sefii sai de partid, Ion Iliescu (29%) si Adrian Nastase (27%).

in cursa pentru Bucuresti, Marian Vanghelie nu este lipsit de sanse in lupta cu Adriean Videanu pentru Primaria Capitalei. Potrivit aceluiasi sondaj, primarul sectorului 5 se afla la doar 6 procente, avand 28%, in spatele ministrului de stat, creditat cu 34%. Interesant este ca tinerii intre 25 si 34 de ani il prefera pe Marian Vanghelie.

Articol de: Ioana Teodorescu, Libertatea - 28 februarie 2005