Din cauza ca procedurile aplicate pana in prezent nu au avut efectele pozitive scontate asupra nivelului de colectare a veniturilor bugetare, Executivul va anula sistemul de reesalonare la plata a datoriilor acumulate de agentii economici la bugetul de stat, a precizat premierul Calin Popescu Tariceanu.

Calin Popescu Tariceanu a spus ca aceasta practica nenorocita a reesalonarilor s-a dovedit a fi un sistem pagubos.

Premierul a mai spus ca au fost foarte multe intreprinderi, care au apelat la acest sistem si au ramas neviabile, adoptand un comportament incorect si si-au finantat dezvoltarea pe banii bugetului.

Calin Popescu Tariceanu a mai spus ca firmele au considerat ca cea mai ieftina banca este bugetul, pe care au inceput sa il foloseasca precum o sursa proprie de finantare.

Guvernul va reevalua si sistemul de acordare a scutirilor la plata obligatiilor bugetare, urmand ca astfel de facilitati sa fie aprobate numai cu avizul Consiliului Concurentei.

Ministerul Finantelor va modifica, Legea falimentului si alte acte normative specifice, astfel incat firmele sa nu mai beneficieze, in viitor, de reesalonarea datoriilor.

Firmele vor beneficia de facilitatile acordate pana in prezent , cu conditia ca firmele beneficiare sa respecte calendarul de plata a obligatiilor.