Raportul adoptat ieri seara de Comisia parlamentara de ancheta a SRTv si SRR recomanda inlocuirea conducerii televiziunii si radioului publice, in frunte cu presedintii-directori generali Valentin Nicolau si Dragos Seuleanu, pentru "management defectuos".

Documentul solicita, printre altele, si organelor de ancheta verificarea neregulilor financiare constatate in SRTv si SRR.

Comisia a dezbatut timp de sapte ore doar problema lipsei de obiectivitate si impartialitate a posturilor publice, a spus presedintele comisiei, Raluca Turcan. "Reprezentanti PSD au obstructionat lucrarile", a spus Turcan.

Cei cinci parlamentari PSD au parasit sala la 21.30, cind comisia a decis adoptarea raportului. Ei prezentasera propria varianta de raport, dar, pentru ca nu l-au depus in termenul stabilit de comisie, nu a fost luat in discutie. Cei 10 membri ramasi au adoptat raportul cu opt voturi pentru (D.A., PC si UDMR) si doua impotriva (PRM).

Raportul va fi prezentat plenului Parlamentului in maximum 30 de zile si, in cazul in care va fi votat, va duce la punerea in practica a tuturor recomandarilor comisiei.