Directorul TVR, Valentin Nicolau, ii cere presedintelui Camerei, Adrian Nastase, sa intervina pe langa Comisia parlamentara de ancheta privind activitatea televiziunii publice pentru ca aceasta sa-i puna la dispozitie stenogramele sedintelor.

Nicolau precizeaza, intr-o scrisoare deschisa, ca, desi a solicitat in mai multe randuri stenogramele audierilor de la Comisie, conducerea Televiziunii Romane nu a primit decat "un simulacru" al acestor documente, incomplete si cenzurate.

In acelasi timp, membrii Federatiei Sindicatelor Unite din TVR au expediat si ei o scrisoare deschisa catre conducerea Camerei, pentru a atrage atentia asupra consecintelor pe care ancheta Comisiei speciale si conflictul acesteia cu Valentin Nicolau le au asupra activitatii institutiei.

"Atragem atentia Parlamentului si intregii opinii publice ca, urmare a acestor acuze reciproce si a denigrarii institutiei noastre prin presa, s-a creat o stare de tensiune care impieteaza activitatea acesteia, dar in mod special pe cea redactionala", spun sindicalistii.

Presedintele Comisiei de ancheta, liberala Raluca Turcan, sustine ca "din toate declaratiile publice a reiesit ca sefii celor doua institutii media sunt in posesia integrala a stenogramelor". "Mai mult, audierile au fost inregistrate 100 la suta de catre operatorii TVR si SRR", a mai spus Turcan.