Serviciul Roman de Informatii a transmis note informative privindu-l pe Omar Hayssam care, de altfel, a si fost monitorizat de anchetatori ca urmare a primirii acestor documente, se arata intr-un comunicat al Biroului de presa al Ministerului Public.

Potrivit procedurii, exista doua tipuri de monitorizare, una informativa iar cealalta judiciara. Monitorizarea judiciara permite obtinerea de probe de catre procurori care, in baza acestora, iau masuri legale in cazul unor fapte de natura penala, a adaugat sursa citata.

Surse din serviciile secrete au anuntat ca anchetele vizandu-l pe Omar Hayssam sunt bazate si pe informatiile transmise de SRI, in unele dintre acestea facandu-se referire si la Mohammad Munaf.

Este vorba despre 85 de sesizari ale SRI privind infractiuni economice transmise institutiilor abilitate, transmise in ultimii ani si care aratau legaturile dintre Omar Hayssam si Mohammad Munaf. Acesta din urma era doar un om de incredere, afacerile sale fiind de fapt ale lui Hayssam transferate pe alte firme.