Papa se roaga lui Dumnezeu pentru cei napastuiti, pentru cei care sufera pentru moartea celor dragi sau care au ramas fara casa sau au fost constransi sa-si lase propriile lucruri si se gasesc acum in grave dificultati.

Excelenta sa, Papa Benedict al XVI-lea, a facut o donatie de 25.000 de dolari pentru sinistratii din Moldova, suma fiind virata in contul Episcopiei Romano-Catolice de Iasi pentru a fi distribuita in zonele calamitate, se arata intr-un comunicat al Diocezei de Iasi.

Participarea Sfantului papa la drama populatiei romane lovita de inundatii

Redam mai jos scrisoarea de participare la drama populatiei romane lovite de inundatiile cauzate de ploile torentiale trimisa de Papa Benedict al XVI-lea prin Cardinalul secretar al statului Angelo Sodano:

Excelenta,

continua sa urmareasca drama populatiei romane lovite de ploile torentiale care au provocat dezastre si daune grave in mai multe regiuni.

Excelenta Sa este alaturi de spiritual in aceste momente grave unei natiuni dragi lui.

Sfintia Sa se roaga lui Dumnezeu pentru cei napastuiti, pentru cei care sufera pentru moartea celor dragi sau care au ramas fara casa sau au fost constransi sa-si lase propriile lucruri si se gasesc acum in grave dificultati.

Sfantul Papa invoca de la Dumnezeu consolare si sprijin pentru acesti frati si surori si le trimite acestora o binecuvantare apostolica speciala, in semn al afectiunii sale.