Dupa succesul inregistrat cu „Numai iubirea”, Acasa TV pregateste pentru aceasta toamna doua telenovele. Antena 1 ataca piata cu o poveste cu doua surori gemene, sex, crima si tradare, in timp ce National TV a preferat vedete obisnuite de zeci de ani cu platourile de filmare.

Debut Cristiana Raduta

Telenovela ce se pregateste pentru Antena 1 este produsa de Valeriu Lazarov si este in faza de definitivare a distributiei. Numele serialului e pazit cu sfintenie deoarece nu a fost inca inregistrat la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci.

Singura certitudine, din punctul de vedere al interpretilor, este ca rolul principal feminin va fi jucat de Cristiana Raduta, care a semnat marti seara contractul cu La Dolce Vita Productions Grup. Pentru rolul principal masculin se bat Claudiu Mirica (ex-Stigma) si actorul Zoltan Butuc.

Filmarile vor fi conduse de doi regizori argentinieni adusi cu ajutorul actorului Gabriel Corrado („Perla neagra”).

Cristiana Raduta va juca un rol dublu, surorile gemene Maria si Lorena, care se indragostesc de acelasi barbat bogat, Octavian. Acesta se insoara pana la urma cu Lorena, desi ea are un amant, pe Serban, cu care va face si un copil.

Parintii fetelor mor intr-un accident, iar Maria devine dansatoare intr-un club de noapte. Lorena este ucisa, iar sora ei ii ia locul pentru a-l gasi pe criminal.

Experiente diferite

Tot in aceasta perioada se pune la punct si distributia unui nou proiect pregatit pentru Acasa TV si produs tot la MediaPro Pictures.

In rolurile principale se vor afla Oana Zavoranu, Alexandru Papadopol si Lili Sandu. Actiunea se desfasoara in high-life-ul din Romania, cu personaje cu indeletniciri scumpe, cu masini luxoase, multi bani si putere. Scenariul serialului este aproape gata si este creatia tinerei scriitoare Veronica Cara.

Inca nu exista o hotarare cu privire la regizorul serialului, singura siguranta fiind ca nu va fi Iura Luncasu, ocupat cu filmarile tot la o telenovela ce va fi difuzata din toamna pe Acasa TV.

„Lacrimi de iubire” este singura telenovela aflata deja in filmari cu Dan Bordeianu, Lucian Viziru, Nicoleta Luciu si Adela Popescu in rolurile principale.

Anul acesta, mirajul telenovelelor a lovit si la National TV, despre care se spune ca va ataca in toamna cu o productie numita „Cuscrele”. Cele doua roluri principale vor fi interpretate de Draga Olteanu-Matei si de Tamara Buciuceanu. Un alt nume dat ca sigur este Horatiu Malaele, iar regia ii va apartine veteranului Nae Cosmescu.

„Numai iubirea”, record absolut

Succesul primei telenovele romanesti, „Numai iubirea”, i-a luat prin surprindere chiar si pe producatori. Acasa TV, post spezializat in difuzarea de productii tip telenovela, a fost, pe parcursul a noua luni, lider de audienta la orele cand era programat serialul. Recordul s-a inregistrat insa la ultimul episod cand, in mediul urban, a obtinut 11,8 puncte de rating.

Audienta maxima a fost in cazul femeilor cu varste intre 15 si 49 de ani: 18,2 puncte.

„Burlacii” (TVR 1) si „Agentia matrimoniala” (Antena 1) nu au depasit 3-4 puncte de rating, in timp ce primul serial politist romanesc, „Baieti buni” (Pro TV), a scazut in audienta dupa primele doua episoade.