Cei opt ministri sustinuti de PD in Guvern si-au prezentat activitatea din ultima perioada. Presedintele PD, Emil Boc, nu a dorit sa dea amanunte privind rapoartele de analiza ale ministrilor, mentionand doar domeniile de activitate care nu au dat randamentul scontat. Intre ministri care au primit avertismente se numara Ene Dinga, Gheorghe Seculici, Sulfina Barbu.

Singurul ministru laudat a fost Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor.

Concluziile analizei activitatii ministrilor urmeaza sa fie analizate si valorificate de Biroul Permanent National (BPN) si in cadrul Consiliului Aliantei D.A.

Referitor la o eventuala remaniere guvernamentala, Emil Boc a subliniat ca BPN al PD a fost mandat sa ia o astfel de decizie "doar atunci cand aceasta va fi oportuna".

PD a stabilit si cateva prioritati, pentru perioada urmatoare, pentru ministerele conduse de democrati.

Ministerul Justitiei Ministerul Administratiei si Internelor vor avea ca prioritate procesul de integrare europeana si legea descentralizarii administratiei publice locale, legea politiei locale precum si rezolvarea problemei coruptiei din cadrul politiei de frontiera.

Ministerul Educatiei si Cercetarii va urmari descentralizarea invatamantului preuniversitar, reforma invatamantului rural, reforma educatiei.

Ministerele Mediului si Transporturilor vor avea ca prioritati refacerea infrastructurilor afectate de inundatii si dezvoltarea unor proiecte de modernizare a infrastructurilor si constructia de autostrazi. Ministerul Muncii va continua reforma sistemului de pensii.