Presedintele Traian Basescu a lansat, ieri, la sedinta Comitetului Executiv de Integrare Europeana (CEIE) un avertisment incifrat: exista pericolul ca oameni din Executiv sa intre sub influenta unor grupuri de interese economice.

Sedintele acestui comitet se desfasoara cu usile inchise, asa ca aceasta informatie a fost furnizata presei de purtatorul de cuvant al Presedintiei Romaniei, Adriana Saftoiu.

"Presedintele a cerut Guvernului sa actioneze doar sub influenta programului de guvernare, si nu a unor grupari care vor sa schimbe decizia politica", a relatat Saftoiu cele petrecute la Palatul Victoria.

La sedinta CEIE, Basescu a discutat despre aplicarea efectiva a legislatiei anticoruptie - si in special daca au fost instrumentate cazuri de coruptie la nivel inalt - despre protectia mediului, securizarea frontierelor si problemele agriculturii.

Basescu a dat un semnal incurajator Guvernului, spunand ca toate problemele pot fi rezolvate. "Depinde doar de vointa guvernului", le-ar fi spus seful statului, citat de purtatorul de cuvant Adriana Saftoiu.

Imediat dupa aceasta incurajare, a venit finalul, in care Basescu i-a avertizat pe membrii Executivului ca este cu ochii pe ei, daca vor fi tentati sa se lase corupti.

Seful statului a mai facut declaratii in care spunea ca diferite grupari economice au incercat sa-si plaseze oamenii in Executiv, la nivel de secretar de stat, dar astfel de tentative ar fi fost impiedicate la timp.