Inspectoratul General al Politiei Romane a simtit nevoia sa faca unele precizari cu privire la fuga peste granita a lui Franmtisek Priplata.

Surse din IGPR informeaza ca cehul a fost dat in urmarire locala si in consemn la frontiera din data de 15 iunie, in baza mandatului de executare a pedepsei inchisorii, emis o saptamana mai devreme, de Tribunalul Satu Mare.

Conform informatiilor furnizate de IPJ Satu Mare, pe 3 iunie, Priplata a depus o cerere pentru amanarea executarii pedepsei pe motive medicale.

Pentru ca cehul nu s-a mai prezentat la termenele de judecata, pe 30 iunie IPJ Bihor a dispus darea in urmarire generala a cehului. A fost nevoie ca presa sa dezvaluie fuga peste granita a lui Franmtisek Priplata, pentru ca Politia sa iasa din apatia de care fugarul a beneficiat din plin.

Pusi in fata faptului implinit, politistii au solicitat instantei de judecata acordul pentru punerea in urmarire internationala a cetateanului ceh.

La randul lor, responsabilii IPJ Bihor se intrec in balbe, incercand sa-si ascunda neputinta.

Politistii bihoreni spun ca "in mod repetat, dupa primirea mandatului, condamnatul a fost cautat la o adresa din Oradea, unde locuise anterior, fara forme legale, impreuna cu concubina sa".