De ieri, investitorii de pe piata bursiera pot achizitiona actiuni ale SIF-urilor in limita a 1% din capitalul social. Indicele BET-FI a atins un nou maxim istoric.

„Sint mort de oboseala. A fost o zi istorica pentu Bursa“, sustine Emil Ogica, vicepresedinte KTD Invest.

„Este o zi de noi maxime istorice la Bursa. Si ma refer aici la un nou maxim pentru indicele societatilor de investitii financiare BET-FI, care a ajuns la 34.450,25 puncte, la lichiditatea Bursei care a fost de peste 43 de milioane de euro si la noile cotatii la SIF Moldova si la SIF Muntenia“, mai spune vicepresedintele KTD Invest.

Ce s-a intimplat

Explozia preturilor pe actiunile societatilor de investitii financiare (SIF-uri) de ieri a avut la baza intrarea in vigoare a ordonantei prin care investitorii de pe piata bursiera pot achizitiona actiuni ale SIF-urilor in limita a 1% din capitalul social, fata de 0,1% cum era pina ieri.

S-au majorat foarte mult actiunile SIF Oltenia, cu 14,84% (la 15% sedinta se suspenda), fiind cotate in final la 1,78 lei, SIF Moldova cu 14,29% (pret final 1,52 lei), SIF Transilvania cu 9,88% (pret final 1,78 lei), SIF Muntenia cu 9,73% (pret final 1,24 lei) si SIF Banat Crisana cu 5, 59% (pret final 1,70 lei).

Ar putea urma corectii

„Pretul actiunilor la societatile de investitii financiare va mai creste“, spera vicepresedintele KTD Invest.

Acesta sustine ca sigur vor exista in zilele viitoare si corectii (caderi) pe actiunile SIF-urilor, deoarece unii speculatori din piata vor dori sa-si marcheze profitul.

„Cresterile foarte mari atrag dupa sine si scaderi“, spune in finalul discutiei Emil Ogica.