Intr-o declaratie publica facuta, joi, presedintele Traian Basescu a subliniat ca va sustine Guvernul Tariceanu, cu conditia sa fie respectate angajamentele electorale si sa nu faca legi pentru clientii politici. Basescu s-a referit si la principalele probleme cu care se confrunta sanatatea, subliniind ca legea spitalelor ar trebui sa elimine conflictul de interese.

Traian Basescu a anuntat ca accepta sa aiba o intalnire cu reprezentantii partidelor care au solicitat o discutie cu seful statului, mentionand, insa, ca aceasta intalnire presupune si o pregatire prealabila.

"Sunt preocupat in permanenta pentru imbunatatirea mediului de afaceri", a concluzionat seful statului.

Basescu s-a referit si la principalele probleme cu care se confrunta sanatatea, subliniind ca legea spitalelor ar trebui sa elimine conflictul de interese. "Directorii de spital nu pot fi si senatori si deputati" , a adaugat seful statului.

Traian Basescu s-a referit si la Legea energiei, mentionand ca aceasta trebuie pusa de acord cu piata concurentiala. Totodata, seful statului a spus ca vanzarea actiunilor Petrom este un angajament care trebuie respectat.

El a mai mentionat ca numirea sefilor de vami s-a facut, in multe cazuri, pe criterii clientelare si tocmai de aceea va propune Executivului sa scoata la concurs aceste posturi.

"Lobby inseamna altceva decat trafic de influenta" a adaugat presedintele Basescu.