Google, cel mai mare motor de cautare din lume, a lansat versiunea de test (beta) a unui serviciu gratuit de messenger prin text si voce, Google Talk, despre a carui aparitie presa a speculat inca de la inceputul acestei saptamani.

Google Talk permite clientilor care au un cont creat la serviciul de mail al companiei, Gmail, sa comunice intre ei, utilizand fie tastatura, pentru a trimite mesaje text, fie un microfon si o pereche de casti sau boxe, pentru a comunica cu prietenii prin voce ca si cum ar vorbi la telefon.

Noul serviciu va plasa Google in competitie cu Skype, Microsoft, America Online sau Yahoo pe segmentul serviciilor de messenger si se va adauga pachetului de servicii tot mai bogat pe care il ofera compania.

Recent, au fost lansate zvonuri cum ca Google ar fi interesat sa achizitioneze furnizorul britanic de telefonie gratuita prin Internet Skype, care a revolutionat telefonia online, atingand in acest mod doua obiective importante: extinderea semnificativa in afara Statelor Unite, dar si pe un nou domeniu, convorbirile telefonice pe Internet.