In Capitala, se circula cu dificultate pe mai multe artere, mai ales din centru. Ploaia din 24 de ore a inundat mai multe portiuni de drum si pasaje subterane.

Potrivit Politiei Rutiere, 90 de agenti au fost trimisi pe principalele artere rutiere pentru a fluidiza circulatia. De cand a inceput sa ploua abundent, in Bucuresti s-au produs peste 300 de accidente rutiere.

Viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu a precizat, pentru Radio Romania Actualitati, care sunt cele mai afectate zone de inundatii.

"Avem foarte multe probleme, mai ales in sectoarele 3 si 4. Cea mai afectata zona in acest moment este in Sectorul 4, in perimetrul cuprins intre Liceul Sincai si Calea Vacaresti, mai ales in fata Palatului Copiilor, unde este apa de jumatate de metru. A inceput sa dreneze colectorul central.

Alte zone afectate sunt Mihai Bravu colt cu Dristor, zona Razoare, la 13 Septembrie, in drept la INOX, pe Dinicu Golescu, colt cu Stefan Furtuna, la Doamna Ghica, iarasi, la nod acolo este o mare de apa si incercam sa facem toate eforturile sa circule normal intr-o ora.

Pe Colentina, unde este Carrefour, iarasi, acolo este foarte multa apa, pe Libertatii, pe Mihai Bravu cu Ferdinand, pe Raul Doamnei cu Ghencea.

La pod, la IOR, pe Liviu Rebreanu, la Piata Crangasi si chiar si la Piata 1 Decembrie, intre Aleea Postavarul si Liviu Rebreanu sunt probleme cu circulatia", a adaugat Murgeanu.

Pentru evacuarea apei acumulate in ultimele 24 de ore, Primaria Capitalei a fost nevoita sa apeleze si la ajutorul pompierilor.

Razvan Murgeanu a mai precizat ca sistemul de canalizare al Capitalei poate absorbi un debit de 30 litri pe metru patrat, insa acum cantitatile de apa depasesc 70 de litri pe metru patrat.

Ploaia s-a infiltrat si in birourile din noua cladire a Senatului, perturband lucrarile de marti dimineata.

Si in comuna Pantelimon, trei case au fost daramate de ape.