Violentele au continuat in suburbiile Parisului si in noaptea de duminica spre luni, Potrivit BBC-News, 30 de politisti au fost raniti cu focuri de arma si pietre la Grigny, in sudul capitalei Frantei.

Duminica, politia pariziana a anuntat un bilant al celei de-a zecea nopti de violente in zonele masiv populate de imigranti din Franta. Numai in noaptea de sambata spre duminica au fost incendiate 1295 de masini si au fost retinute 312 persoane, conform Le Monde. Situatia s-a extins si in alte regiuni din provincie existand riscul major ca si in alte tari sa izbucneasca revolte asemanatoare.

Reunit duminica, in procedura de urgenta, consiliul de securitate interna a Frantei a stabilit masuri suplimentare pentru restabilirea ordinii in suburbiile pariziene. "Cei care vor sa semene violenta si frica, aceia vor fi gasiti, judecati si pedepsiti", a declarat presedintele Jaques Chirac duminica, potrivit Le Monde.

De la declansarea violentelor la perifieria Parisului din 27 noiembrie, situatia s-a extins si in alte regiuni din provincie. Motivul izbucnirii acestei crize, cea mai grava in ultimii 30 de ani din Franta, a constituit-o moartea accidentala a doi adolescenti imigranti musulmani.

Ministrul de interne francez Nicolas Sarkozy a ordonat masuri de intarire a fortelor de ordine, suplimentate cu 2300 de politisti.

In prezent exista temerea ca violentele s-ar putea extinde si in alte tari, cea mai vizata fiind Italia, o tara cu foarte multi emigranti de origine nord-africana.